Persoonlijk vind ik de taart wel lekker maar de bodem zal wat zoeter mogen
(wij hebben maar 1,5 el suiker gebruikt).
Mocht je hem ook willen maken dan volgt hier het recept (8 personen):
Ingrediënten:
Voor de bodem:
185 g bloem30 g custardpoeder
125 g boter (koud)
2 el basterdsuiker
eierdooier
Voor de vulling van de taart:
4 losgeklopte eieren
2 tl vanille-essence
125 g basterdsuikere
375 ml melk
1/2 tl gemalen nootmuskaat
Zo bak je de custardtaart:
1. Zeef en custard in een kom. Wrijf boter erdoor totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.
Doe de suiker erdoor en werk er de eierdooier en 1-2 el water met een paletmes erbij tot je een zacht deeg hebt. Doe dit in een diepvrieszak, sluit deze, en leg het 30 min. in de koelkast.
2. Oven voorverwarmen op 190. vet een taart/pasteivorm in (ong. 20 cm doorsnede).
Rol deeg uit (tussen 2 stukken bakpapier) en bekleed de bodem.
Bedek bodem met gekreukt bakpapier , vul met bakparels (of rijst, gedroogde erwten of i.d.) en bak 10 min. Verwijder papier en parels en bak in 5 min droog.
Laat afkoelen en zet oven op 180 graden.
3. Meng voor custard de eieren, vanille-essence en suiker. Breng melk aan kook, haal van het vuur en schenk geleidelijk op het eimengsel.
Zet de vorm op een bakplaat, zeef eimengsel in de taartbodem en bestooi met de gemalen nootmuskaat.
Bek de taart 40 min of tot het midden is gestold.
Voor het serveren laten afkoelen.
Eet smakelijk!!!
6 opmerkingen:
Het ziet er in ieder geval lekker uit!
Fijne week!
Jummie dat klinkt heerlijk :-)
Het ziet er heerlijk uit!
Hij ziet er goed uit. Dank voor het recept!
hij ziet er heerlijk uit,ik kende hem nog niet.... eet je dit als toetje of echt al taart bij koffie en thee?
@sillie: Persoonlijk vind ik het meer een taart die je als toetje gebruikt. Maar gewoon kan natuurlijk ook. ;-)
Een reactie posten